Gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie met persoonlijke aandacht voor uw klachten op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem en klachten als gevolg van kanker of de behandeling ervan zoals pijn, vermoeidheid, littekenverkleving, mobiliteit-, spierkracht- en conditieverliesFysio LiifS & Sibrecht Spijkstra

De opleiding tot fysiotherapeut heb ik gevolgd aan de 'Academie voor Fysiotherapie' in Leeuwarden en ik ben in 1988 afgestudeerd. Na mijn studie heb ik veel ervaring  opgedaan door "waarnemingen" in zowel kleine solopraktijken als in grotere praktijken rondom in Friesland. In 1992 ben ik in Heerenveen gaan werken als algemeen fysiotherapeut. Via een Post HBO-opleiding heb ik de opleiding tot oedeemfysiotherapeut (2003) gevolgd. Omdat ik hierdoor steeds meer oncologiepatiënten in de praktijk zag ben ik me gaan specialiseren tot oncologiefysiotherapeut. In 2011 was ik de eerste geregistreerde oncologiefysiotherapeut in Friesland! Daarnaast heb ik diverse andere cursussen/nascholingen gevolgd: o.a. Lymftaping/Kinesiotaping en scholingen bij NPI/Onconet. 


Mijn droom om toch een eigen praktijk te beginnen begon steeds  meer omlijnde vormen te krijgen en in maart 2018 zijn de deuren open  gegaan van Fysio LiifS, voor fysiotherapie met de puntjes op de ii! 

De puntjes op ii in het logo zijn verschillend van kleur om de verschillende specialisaties weer te geven: oedeem en oncologie. De ‘S’ is zowel de beginletter van mijn voor- en achternaam.


Bovendien betekent Liif in het Fries/Frysk: lijf / lichaam. Het 'Liif' welke door de aandoening en alle behandelingen vaak niet meer functioneert zoals voorheen. Samen met u wil ik aan de slag gaan om het Liif weer beter te helpen functioneren, de klachten te verminderen en de kwaliteit van u dagelijkse  activiteiten, uw werk – of sportleven te verbeteren.


Heeft u vragen of wilt u weten of ik uw klachten kan behandelen neemt u dan gerust op contact met mij op. 

 

Ik heet u van harte welkom bij Fysio LiifS!

Sibrecht Spijkstra