Gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie met persoonlijke aandacht voor uw klachten op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem en klachten als gevolg van kanker of de behandeling ervan zoals pijn, vermoeidheid, littekenverkleving, mobiliteit-, spierkracht- en conditieverliesOncologiefysiotherapie

Als eerste in Friesland en als enige in Heerenveen e.o. beschikt Fysio LiifS over een oncologiefysiotherapeut!

In Nederland krijgen elk jaar meer dan 100.000 nieuwe mensen (bron IKNL.nl)  te maken met kanker. Door de verbeterde medische behandelingen zijn er ook steeds meer mensen die leven met de gevolgen ervan. De ziekte en de medische behandelingen: een operatie, chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en/of immunotherapie kunnen leiden tot het ontstaan van pijn, bewegingsbeperking, littekenweefsel, huidveranderingen (bv. fibrosering als gevolg van radiotherapie), conditieverlies, vermoeidheid, secundair lymfoedeem, stijfheid in gewrichten en spieren en spierzwakte en ook mentale problematiek, verminderde belastbaarheid bij activiteiten in dagelijks leven of werk en een veranderd zelfbeeld.  


Behandeling 

Afhankelijk van de vraagstelling krijgt u een behandelplan afgestemd op uw persoonlijk situatie. Dit kan evt. in combinatie met oedeemfysiotherapie. Voor collega fysiotherapeuten en andere hulpverleners kan de oncologiefysiotherapeut een adviserende of coachende rol hebben door hun patiënt voor een éénmalig consult in te sturen.

De oncologiefysiotherapie is sinds 1 januari 2013 als specialisatie geregistreerd binnen het KNGF/NVFL. Sibrecht Spijkstra is vanaf het eerste uur geregistreerd als oncologiefysiotherapeut en heeft hiervoor van 2009-2011 een post-HBO-opleiding gevolgd. Oncologiefysiotherapie wordt afhankelijk van uw polis geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar en vindt plaats op verwijzing van een huisarts of specialist. Indien nodig komt de oncologiefysiotherapeut (op verwijzing) bij u thuis. Bovendien is uw oncologiefysiotherapeut bij Fysio LiifS geregistreerd bij Onconet om training/revalidatie te verzorgen zowel tijdens als na de chemotherapie.