Gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie met persoonlijke aandacht voor uw klachten op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem en klachten als gevolg van kanker of de behandeling ervan zoals pijn, vermoeidheid, littekenverkleving, mobiliteit-, spierkracht- en conditieverliesCuratieve fase

 Het beperken van conditieverlies en het verminderen van spanningsklachten en bewegingsbeperkingen. Wetenschappelijk is aangetoond dat een trainingsprogramma tijdens de chemotherapiefase de vermoeidheid en het verlies van kracht en conditie kan beperken.

Herstelfase

In deze fase kan de oncologiefysiotherapeut u begeleiden bij het bevorderen van uw mobiliteit en het optimaliseren van  kwaliteit van leven bij uw dagelijkse activiteiten, werk en sport.

 

Palliatieve fase

 De fase, waarin genezing niet meer mogelijk is, maar die weken tot jaren kan duren. Hierbij staat de kwaliteit van leven centraal waarbij uw oncologiefysiotherapeut u kan begeleiden bij het onderhouden van een actieve levensstijl.

 

Terminale fase

In deze fase, waarin het levenseinde nadert, kan de oncologiefysiotherapeut u helpen naar het zoeken van comfort, tips en adviezengeven aan naasten en ondersteunen met ademhalings- en /of ontspanningsoefeningen.

Bij Fysio LiifS krijgt u bij uw eerste afspraak een uitgebreide intake waarbij  uw klachten in kaart worden gebracht en uw doelen worden besproken en krijgt u een oefenprogramma afgestemd op uw wensen en doelen. Behandeling van eventuele andere klachten als gevolg van operatie of bv. chemotherapie of radiotherapie kunnen mogelijk ook een onderdeel vormen van de behandeling.