Gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie met persoonlijke aandacht voor uw klachten op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem en klachten als gevolg van kanker zoals pijn, vermoeidheid, mobiliteit-, spierkracht- en conditieverliesTrainen bij kanker

Tegenwoordig overleven steeds meer mensen na kanker maar vaak ondervindt men problemen om de conditie en kracht weer op peil te brengen.

Heeft u moeite om uw dagelijkse activiteiten thuis op te pakken of om terug te keren naar uw werk? Ervaart u nog veel vermoeidheid, pijn of andere klachten als gevolg van uw operatie of de adjuvante behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie?

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het volgen van een oncologisch oefenprogramma een oplossing biedt om de gevolgen van de behandelingen te beperken en vindt plaats op verwijzing van een huisarts of specialist (bv. de revalidatiearts of oncoloog). Na een uitgebreide intake  worden uw persoonlijke doelstellingen verwoord en krijgt u een persoonlijk programma aangeboden om bovengenoemde klachten te verminderen en uw activiteitenniveau en kwaliteit van leven te verbeteren zodat u aan het eind van het oefenprogramma weer in staat bent om (sport)activiteiten weer in uw dagelijks leven in kunt passen en zelf kunt onderhouden. 

 

 

Sibrecht heeft als oedeemfysiotherapeut en oncologiefysiotherapeut ruime ervaring in het behandelen en begeleiden van cliënten met kanker. 

Sibrecht Spijkstra is geregistreerd bij ONCONET en heeft veel ervaring om training te verzorgen, niet alleen na de chemotherapie, maar ook al tijdens de chemotherapie . Hiervoor kunt u terecht in onze mooi en ruim geoutilleerde oefenzaal.