Gespecialiseerd in oedeemfysiotherapie en oncologiefysiotherapie met persoonlijke aandacht voor uw klachten op het gebied van lymfoedeem, lipoedeem en klachten als gevolg van kanker of de behandeling ervan zoals pijn, vermoeidheid, littekenverkleving, mobiliteit-, spierkracht- en conditieverliesTrainen bij kanker

Tegenwoordig overleven steeds meer mensen na kanker maar vaak ondervindt men problemen om de conditie en kracht weer op peil te brengen.

Heeft u moeite om uw dagelijkse activiteiten thuis op te pakken of om terug te keren naar uw werk? Ervaart u nog veel vermoeidheid, pijn of andere klachten als gevolg van uw operatie of de aanvullende behandelingen zoals chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie? 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het volgen van een oncologisch oefenprogramma een oplossing biedt om de gevolgen van de behandelingen te beperken en vindt plaats op verwijzing van een huisarts of specialist (bv. de revalidatiearts of oncoloog). Na een uitgebreide intake  worden uw persoonlijke doelstellingen verwoord en krijgt u een persoonlijk programma aangeboden om bovengenoemde klachten te verminderen en uw activiteitenniveau en kwaliteit van leven te verbeteren zodat u aan het eind van het oefenprogramma in staat bent om (sport)activiteiten in uw dagelijks l even weer in te passen en zelf kunt onderhouden. 

 

 

Sibrecht heeft als oedeemfysiotherapeut en oncologiefysiotherapeut ruime ervaring in het behandelen en begeleiden van cliënten met kanker

Sibrecht Spijkstra is geregistreerd bij ONCONET en heeft veel ervaring om trainingen te verzorgen, zowel tijdens als na de chemotherapie. Hiervoor kunt u terecht in de mooi en ruim geoutilleerde oefenzaal.