Oncologiefysiotherapie


Fysiotherapie bij kanker

Heb je de diagnose kanker gekregen dan staat je vaak een operatie en aanvullende behandelingen te wachten, die veel lichamelijke en mentale impact hebben. 

De oncologiefysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, met kennis van alle behandelingen en de effecten ervan, en kan je in de verschillende fases behandelen, tips geven en ondersteunen met een trainingsprogramma afhankelijk van je persoonlijke doelen.
oncologiefysiotherapie kanker revalidatie prehabilitatie conditie kracht oefenzaal


Herken je deze klachten?

- Pijnklachten
- Conditieverlies
- Spierkrachtverlies
- Mobiliteitsbeperking
- Vermoeidheid of moeite met doseren van je energie
- Stugge littekens en fibrose van de huid en oedeemVerwijzing en vergoeding
Voor fysiotherapie bij kanker heb je meestal een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. De behandeling wordt deels of zelfs volledig vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je polis.
Sibrecht Spijkstra is geregistreerd als oncologiefysiotherapeut in het kwaliteitsregister van het KNGF/NVFL en ONCONET, Fitheid bij kanker. 
Voor meer informatie over kanker, kijk op verwijsgidskanker.nl en fysiotherapieenkanker.nl.


Maak een afspraak
oncologiefysiotherapie herstel bij kanker oncologische revalidatie prehabilitatie conditie kracht oefenzaal

Behandeling

Afhankelijk van je klachten krijg je een behandeling en/of trainingsprogramma in de oefenzaal of een schema om thuis uit te voeren. Daarnaast is er aandacht voor optimale voeding en bewegen voor, tijdens of na de behandelingen. Iedereen wordt individueel begeleid, dit kan zelfs al voor de operatie om zo optimaal mogelijk de operatie en de behandelingen erna te doorstaan en sneller te herstellen. 


Ook wanneer herstel niet meer mogelijk is, helpen we de kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te houden. Zelfs in de laatste fase kunnen we verlichting bieden door ademhalings- en houdingsadviezen. 
fysiotherapie bij kanker oncologische revalidatie spierkracht conditie oefenzaal