Veelgestelde vragen Leefstijl

 


Vraag:

Komen de leefstijlpakketten in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar?

Antwoord:
Nee, je moet het leefstijlpakket in principe zelf betalen. Bij sommige werkgevers krijg je een persoonlijk, vrij te besteden, budget voor bijvoorbeeld leefstijlactiviteiten. Mogelijk geldt dit ook bij jouw werkgever.


Vraag:

Ik zie geen BTW op de facturen, klopt dit?

Antwoord:
Ja, dat klopt deze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Vraag:

Zijn de afspraken voor de leefstijltrajecten op de praktijk of kan dit ook online?

Antwoord:
In principe is de intake (eerste afspraak) altijd op de praktijk, locatie Heerenveen. De vervolgafspraken voor de leefstijltrajecten mogen online maar dit heeft niet de voorkeur.
De leefstijltrajecten en orthomoleculaire consulten worden voorlopig, i.v.m. beperkte tijd in Leeuwarden, alleen aangeboden in Heerenveen. Online consulten kunnen in overleg op elke werkdag gepland maar bij voorkeur op dinsdagmiddag en donderdag. Online consulten op avond in overleg.


Vraag:

Kan ik ook alleen de Food Shop Safari boeken?

Antwoord:
Helaas is dat niet mogelijk. De Food Shop Safari zit standaard in het Liifs-PLUS traject en kan optioneel bijgeboekt worden bij het Liifs-START traject.


Vraag:

Hoe zit het met vergoeding van een orthomoleculair consult?

Antwoord:
In sommige aanvullende pakketten worden deze consulten (deels) vergoed. Informeer hier zelf naar bij je verzekeraar of check je polisvoorwaarden.
NB: Omdat Sibrecht recent is afgestudeerd, is aanmelding kwaliteitsregister in aanvraag! Zodra deze registratie binnen is wordt dit vermeld op de website.


Vraag:

Wordt een orthomoleculair consult gedeclareerd als fysiotherapiebehandeling?

Antwoord:
Nee, dat kan niet en mag niet!
Orthomoleculaire consulten vallen onder 'alternatieve geneeswijzen'. In sommige aanvullende pakketten (AV) wordt hier een bedrag per consult vergoed tot een maximum bedrag per jaar. Check je polisvoorwaarden.
Je krijgt een factuur van Fysio Liifs, die je zelf dient te betalen. Indien je volgens de polisvoorwaarden, (deels) recht hebt op vergoeding, dan kun je de factuur zelf indienen bij je verzekeraar.


Vraag:

Verstrekt Fysio Liifs zelf ook supplementen?

Antwoord:
Indien het nodig is dat je supplementen gaat gebruiken geeft Sibrecht aan welke supplementen en dosering gebruikt kunnen worden en kun je deze zelf online bestellen of kopen bij een drogisterij of distributeur van voedingssupplementen. Sibrecht wil graag onafhankelijk kunnen adviseren en niet gebonden zijn aan een een merk of voorkeursleverancier.


Vraag:

Ik wil mijn afspraak afzeggen, verplaatsen of ik ben mijn afspraak vergeten, wat zijn hiervoor de regels?

Antwoord:
Je kunt tot 24 uur van te voren de afspraak afzeggen of verplaatsen. Dit kan via mail, app of telefonisch (voicemailbericht inspreken) zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Zeg je binnen 24 uur van te voren af, of ben je de afspraak vergeten, dan zijn we genoodzaakt hiervoor kosten, à 35,00 euro, in rekening te brengen omdat dit voor ons wel gereserveerde tijd is. Vergeten afspraken binnen de leefstijltrajecten kunnen in principe niet ingehaald worden.